17-01-2018

2017 - REDBAD 754 a.d.

International spillefilm: REDBAD 754 a.d.

Statist: Danish Warrior 4

Instruktør: Roel Reiné

Forfatter: Alex Van Galen

Yes yes yes.. Så fik jeg en fed opgave som gennemgående statist på den hollandske spillefilm: REDBAD 754 a.d.

Jeg skulle være en del af optagelserne i 6 dage her i Danmark. De første 3 dage gik med optagelser i Hvolris i nordjylland og de sidste dage skulle optages i Ertebølle..

Jeg havde kun overnatning på plads i Ertebølle, så de første 2 nætter blev på bagsædet i min lille Toyota starlet igen igen. Denne gang havde jeg dog sørget for at smide en fatboy og 1 ton dyner ind i bilen også, så det var nu ikke så slemt igen.

Det var super fedt. Jeg var blevet valgt som 1 ud af de 5 danske krigere der skulle være gennemgående i DK, fordi de havde anerkendt den smule fægtetræning jeg havde nået at få mig i forbindelse med Jels Vikingespil.

Der var dog lige den hage at de resterende danske krigere som jeg blev satop med... Tjaa, det var jo ikke ligefrem stagefight de gik op i, men RIGTIG kamp... 🤨 Så da vi begyndte optagelserne og vi blev bedt om at kamptræne når der blev sagt action.. Så begyndte de at hakke løs med deres RIGTIGE økser.. Jeg var helt blank for i stagefight har man en øvet kamp, hvor man med sikkerhed ved hvad modstanderen har tænkt sig at gøre.. ISÆR hvis der er tale om rigtige våben. Det fangede en stuntansvarlig fra det hollandske filmhold også at jeg var, og de andre krigere fik inddraget deres ægte våben.. Tror nok lige de var træt af mig.. Men det viste sigf´heldigvis dagen efter at jeg ikke var helt forkert på den, for da vi blev sat sammen med de hollandske gennemgående statister, så var det bestemte loops vi skulle lave imod dem. Pheww.. Hehe.. Men det gik altså vildt for sig. Jeg fik en del blå mærker og det kostede da også blod og sved.. Men det varsundsygt fedt, fordi man ligesom bare var i rollen, med det samme man fik det vilde kostume og det smukke "Vikings"-garn sat på knolden.. Blod- og jordmakeup blev der heller ikke sparret på.. Det var awesome..

Da vi kom til Ertebølle skulle det store danske opgør optages.. Her blev jeg desværre valgt fra fordi jeg var kvinde. Mega ærgeligt, for nu havde jeg jo ligesom trænetmig dygtig i deres loops... Nå, men dårligt var det ikke for jeg fik i stedet lov til at affyre en rigtig katapult.. Mit shining moment var altså på toppen af en stejl skrænt med en enorm katapult.. Her kom jeg også lidt galt afsted med en lille hjernerystelse, men det var ingenting. Der var vidst 7 personer alene lørdag, der måtte afsted på skadestuen, på grund af brækkede ankler osv. Det var et meget hårdt terræn at slås og løbe rundt i.

En super fed oplevelse og ja.. Så skal der ikke lyves om at det var mega fedt at blive instrueret af Roel ham selv.

Spillefilmen får premiere i de hollandske biografter sommeren 2018. Det er ikke sikkert at den kommer i de danske biografer endnu, men det skulle da være mærkeligt når nu Søren Malling spiller kongen og bl.a. Morten Rose også er en del af castet.. Tilgængelig på iTunes oktober 2018