Pressefotos fra Thor, Hammer og Kærlighed

Jels Vikingespil opførte i år 2017 en forestilling med titlen: Thor, hammer og kærlighed

Forestillingen var bygget op om historien Thors Brudefærd.

1 gang om året var der kvindernes dag blandt aserne. Her kunne kvinden "fange" den mand hun ville giftes med og så var det lov at de skulle giftes. Men denne dag gruede alle de unge mænd for. De ville hellere slås og være frie, så det var blevet til en leg at de gemte sig alverdens steder hele denne dag.

Men dette år havde Sif, en kvindelig ase gennemskuet hvor de skjulte sig og derfor lagde Sif, Idun og Freja(mig) en plan. I år ville Sif fange Thor, så han kunne blive hendes mand for real.

Det lykkedes kvinderne at fange mændene, men efter nævekamp og skænderi nægtede mændene stadig at overgive sig. Odin blandede sig og dømte at Sif og Thor måtte gå holmgang. Hvis Sif vandt måtte kvinderne frit vælge. Hvis Thor vandt måtte mændene gå fri. Thor var stærk og uovervindelig med Mjølner. Derfor blev det også besluttet at holmgangen skulle foregå uden mjølners magt. Thor lagde den fra sig og de begyndte at slås en lige kamp. Pludselig under kampen så Thor at mjølner var væk og Sif vandt pga hans uopmærksomhed. Herfra var mændene mere end ligeglade med at Thor lige har tabt, fordi Mjølner skulle findes. Sif fandt det tarveligt og råbte Thor væk fra hende. Da Thor var helt væk, blev Sif kidnappet af jættekongens amme. Han havde nemlig bestilt Freja fra Asgård samt en brudegave og jættekongens amme, fandt Sif meget smuk, så derfor troede hun at det var Freja.

Det gik nu op for aserne at både Sif og Mjølner var forsvundet. Loke blev sendt afsted i Frejas fugleham for at søge efter dem. Loke vendte tilbage med information om at Sif og Mjølner var i Jotunhein hos jætterne. Der gik panik i alle og i første omgang rottede alle mændene sig sammen for at lokke Freja til at tage afsted, da det jo var hende jættekongen ville giftes med. Freja blev tosset og mente bestemt ikke at hun skulle giftes med en jætte, bare fordi at Thor havde nægtet at overgive sig til Sif i første omgang, så i stedet for at de fik Freja overtalt endte det med at Thor blev tvunget i Frejas kjole og brisingamen, og ham og Loke tog til Jotunheim forklædte som Freja med hendes tjenestepige.

Da de ankom til Jotunheim blev jættekongen meget forvirret fordi at han troede at han allerede havde Freja hos ham, trods at Sif havde forsøgt at forklare ham, at hun altså ikke var Freja. Han syntes at hun uanset hvad var smuk og at de skulle giftes. Hvis hun nægtede så ville han spise hende i stedet. Så da Thor og Loke ankom blev løsningen at Thor og Sif skulle gå holmgang. Den der vandt blev gift, og den der tabte blev spist. Thor havde svært ved at forklare Sif at det var ham og at hun skulle lade ham vinde under holmgangen, men til sidst forstod hun og hun lod sig tave og blev smidt i fangehullet sammen med Loke. Thor fik derimod sin Mjølner tilbage i bryllupsgaven og viste herefter sit sande jeg. Alle aserne væltede frem og jætter slåssede mod aser indtil at Sif og Loke kunne befries. Happy ending - så blev Thor og Sif endelig gift, nu også med Thors accept.