Pressefotos fra Starkad

I 2016 opførte Jels Vikingespil teaterstykket: Starkad

Min karakter, Prinsesse Hilda, var en meget uheldig ung kvinde, datter til Komgen. Hun var blevet giftemoden og da hendes far kunne se en udvej for at slutte fred med saxerne, ved at gifte hans datter til saxernes prins, blev Hildas liv pludselig til et helvede.

Hun måtte advare hendes elsker om at det nu måtte slutte, for ellers ville hendes far sørge for at hans liv endte. Men hendes elsker, som var den prægtige guldsmed, havde overøset hende med gaver, og ville ikke bare sådan lade hende gå uden at få noget igen.

"Heldigvis" havde Hildas far allerede luret hvad hun havde gang i med guldsmeden og han havde fået sat Starkad, hans gamle ven, på sagen om at sørge for at Hilda blev gift med saxernes prins Otto.

Starkad fandt frem lige i tide og skræmte guldsmeden væk. Det var Hilda egentlig glad for, men hun syntes at det var højest unødvendigt at skære nosserne af guldsmeden, så da Starkad bandt hende op, forsøgte hun at dolke ham. Men Hilda havde ikke lært at kæmpe og måtte bukke under. Men hun fik en plan.

Starkads store kærlighed Ravnhild, var Hildas livvagt og hun havde lovet Hilda i al hemmelighed at hun vil sørge for at saxernes prins ikke fik hende med i sengen efter brylluppet. Brylluppet blev kun sat i stand fordi det var politik - ik' kærlighed.. Men planen slog fejl og da Ravnhild sprang frem fra sit skjul for at dræbe prins Otto ved sengen, forsøgte Starkad at redde Otto og uden at se hvem han slog ihjel. Hans sværd var endt i maven på Ravhild og deres ufødte barn.